sunnuntai 23. elokuuta 2015

Tokokoe 23.8.15 Huittinen

Tänään kävimme Jekun kanssa tokokokeessa Huittisissa. Luokkana ALO ja tuomarina Ilkka Sten. Tämä oli tämän vuoden ensimmäinen koe, kun vuodenvaihteessa jo päätin, että alan treenaamaan uusilla säännöillä ja menemme vasta, kun ne astuvat voimaan. Niin koitti elokuu ja lähdettiin ihmettelemään uusia sääntöjä käytännössä.

Pientä jännitystä etukäteen tuotti yksi koira, joka jo parkkiksella ohi kävellessämme "lukitsi" Jekun katseellaan ja haukkui kovin. Samainen koira esitti siinä odotellessa muutenkin, että miten voi olla tottelematta ihan kaikkia käskyjä joita ohjaajaltaan sai. Eli käytännössä ihan tärinässä odottelin paikallaoloa. Meidän onneksi olimme eri ryhmässä. Ennen paikkista oli luoksepäästävyys, aika samantyyppisesti kuin ennen liikkeenä ALOssa. Siitä sitten paikallaoloon. Jekku käänteli päätään muutaman kerran, muuten se suoritti tehtävää. Oltiin "vika" koira rivissä, eli meidät käskytettiin vikana maahan ja ekana ylös. Jekku kesti hyvin toisten (kolmen koiran) "maahan"-käskyt, jotka tulivat kaikkien kohdalla tuplana. Jekku meni kerralla maahan ja samoin se nousi ekalla käskyllä, pisteitä 10. 

Seuraamiseen Jekku lähti innokkaana, mutta helle oli käsittääkseni se tekijä, jonka vuoksi kontakti ei säilynyt kokoajan ja osan ajasta jätätti. Ja sit mun moka, kun en oo tehny sen kanssa hidasta muuten kuin PK-tyyliin suoraan juoksusta, niin siitä meni hämilleen ja seisahti hetkeksi. Seuraaminen oli siis ihan kamalaa :D Pisteitä 7. Maahanmenosta 9, voisin kuvitella, että olis saanu mennä nopeammin saadakseen kympin.Luoksari oli tosi hieno, siitä 10 pistettä.

Kapulanpito, siinä sit tuli yllärinä itselle, että Jekku ei ottanukkaan sitä ekalla. Multa meni hetkeks pasmat sekaisin, kun se on aina sen ottanut, mutta tajusin varmaan sekunnissa antaa uuden käskyn. Kapulan pitämisessä Jekku ei ollu normaalin skarppina, vaan näytti siltä, että "tääl on niin kuuma ja tää painaa niiiiiin paljon", pitkät viis sekunttia, kun pelkäsin että se vielä pudottaakin sen. Mutta ei hän onneksi pudottanut, pisteitä 8. Kakeissa tuli toinen, ei niin iso ylläri, kun Jekku nousi vasta tokalla käskyllä ja senkin ihan sen näköisenä, et "mää sulan tähän hiekkakenttään, eikä sulana pysty nousee" (just oli auton luona oikein pompannu istumaan...), pisteitä 8. Lopuksi hyppy, joka meni virheettömästi, pisteitä 10. Kokonaisvaikutus 8.

Näistä yhteensä siis 177pistettä, eli ykköstulos ja menolippu avoimeen luokkaan. Sijoitus 2./7. 

"En jaksa pitää luuta enää suussa, mää niin sulan tänne"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti