maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuosi 2018 kerralla pakettiin

Blogin päivittämiseen on näköjään jäänyt melko vähän aikaa viimeiseen puoleentoista vuoteen 🙈 Ehkäpä saan vielä tänne aikaiseksi kuvakoosteen meidän viime vuoden Unkarin matkasta. Nyt kuitenkin tämän vuoden kuulumiset. Käydäänpä läpi koira koiralta :) 

Jekku. Jekun kanssa aloitettiin rallytoko loppuvuodesta 2017. Tänä vuonna edettiin aloluokasta voittajaan. Voittajasta ei olla saatu tulosta, osin johtuen mun isoista mokista kisoissa ja osin Jekun jännittymisestä ympäristön häiriöistä johtuen. Ensimmäisessä VOIn kisassa sattui tuulinen sää ja kyltit lentelivät  kehästä kesken meidän suorituksen. Jekku kuitenkin vaikuttaisi pitävän lajista, innokkuus on käsinkosketeltavaa, kun se näkee kyltit. Jekku saavutti tänä vuonna koulutustunnukset RTK1 ja RTK2. Tokoa startattiin kolme kokeen verran. Jekun tuurilla taas sattui ja tapahtui. Myös yhdessä näistä tokokokeista tuuli teki tepposia ja Jekkua päin lensi vati kesken tunnari-liikkeen. Yhdestä kokeesta saimme kolmostuloksen. Nyt toko on tauolla, katsotaan miten tuo häiriönsieto tässä kehittyy. Loppuvuodesta olemme palanneet agilityn pariin. Nyt, kun Jekulla on aksasta taukoa jo yli puolitoista vuotta, ajattelin kokeilla, josko hauisjänteet kestäisivät treeniä. Toivon todella, että kestävät, Jekku rakastaa aksaa! Uutena lajina kävimme hajuerottelukurssin ja sen jälkeen olemme tehneet joitakin nose work-treenejä.

Hipsu. Hipsun alkuvuoteen kuului lenkkeilyä ja synnytykseen valmistautumista. 8.2 pennut syntyivät, synttärilahjana Hipsulle. Hipsu sai kuusi pentua, neljä tyttöä ja kaksi poikaa. Pentue oli todella tasainen, luonteidensa puolesta ja muutenkin. Oli ihanaa saada hoitaa pennut täällä meillä kotona. Venäjälle pääsyä odotellut Hitti jäi meille pidemmäksi aikaa, ennen kuin sai riittävän iän rajan ylitykseen. Hipsun kanssa olin ottanut tavoitteeksi hakuykkösen. Tämän vuoksi emme treenanneet agilityä ennen koetta, jotta Hipsulla olisi paras mahdollinen kunto siihen metriseen hyppynoutoon. Hipsu teki BH-kokeen hyväksytysti kesäkuussa ja lokakuussa osallistuimme hakukokeeseen, josta se sai koulutustunnuksen HK1, kakkostuloksella, pistein 265p. Samalla Hipsusta tuli mudien PK-lajien rotumestari. Keväällä osallistuimme myös pelastuskoiratoiminnan tutustumiskurssille, josta olemme jatkaneet PEKO-treeneihin. Joulukuussa kävimme vielä IPO-R-hakukokeessa, mutta sieltä emme saaneet tulosta. Kesällä Hipsukin kävi rallytokokisoissa kolme kertaa, saavuttaen koulutustunnuksen RTK1. Kesällä kävimme muutamia kertoja treenamassa myös paimennusta. Pääsimme tekemään jo "oikeita" tehtäviä. Joulukuussa aloimme treenaamaan myös agilityä. Vuoden viimeisinä päivinä on odoteltu Hipsun juoksua alkavaksi, pojat ovat jo kovin innokkaina tutkineet asian kehitystä. Hipsu on tarkoitus astuttaa tästä alkavasta juoksusta.



Pullervo. Pullervo osallistui innokkaasti pentujen leikittämiseen talvella. Keväällä Pullervolta irtosi kynsi ja se joutui olemaan saikkarilla melko pitkään, sillä varpaan pää aukesi kahdesti uudelleen paranemisprosessin aikana. Pullervo kävi näyttelyissä Liettuassa ja Suomessa, saavuttaen tittelit FI MVA ja LT MVA (joka on anomatta). Pullervon hakutreenit eivät oikein edenneet ennen tuota taukoa, mutta syytä ei keksitty. Pullervo treenaili tottista, jälkeä, esineitä ja hakua vuoden aikana. Hakutreenit alkoivat sujumaan taas paremmin tauon jälkeen ja Pullervo sai paljon kehuja lahjoistaan ruotsalaiselta hakukouluttajalta, jonka kurssilla olimme. Pullervo kävi myös paimennustreeneissä joitain kertoja, mutta aikaisempaan verrattuna, treenit eivät oikein ottaneet sujuakseen. Olin ottanut Pullervolle tälle vuodelle ehkä-tavoitteeksi rallytokokisoihin osallistumisen. Osallistuimme elokuussa ja Pullervo sai tuloksen. Se oli enemmän kuin uskalsin toivoa, sillä Pullervon kanssa on tehty erittäin paljon töitä häiriöistä luopumisen kanssa, koko sen elämän ajan. Syksyllä Pullervo osallistui agilityn alkeiskurssille, jossa isona osana oli rauhoittumistaidot ja vireen säätely. Syksyllä Pullervo alkoi olemaan taas todella kiukkuinen iltaisin, varsinkin rasituksen jälkeen. Pullervoa on nyt tutkittu loppusyksyn aikana ja syytä sen kivuille ja havaitulle vinoudelle ei ole löytynyt. Pullervon tutkimukset jatkuvat tammikuussa. Nyt se on kipulääkityksellä ja rajatulla liikunnalla.

Kaikki kolme kävivät Smart dog-testissä ja todettiin erittäin älykkäiksi.

Ensi vuodelle toivomme pennuntuoksua ja että Pullervo saisi diagnoosin ja olisi hoidettavissa kivuttomaksi <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti