lauantai 19. joulukuuta 2015

Vuosi pakettiin

Viime vuoden lopulla mudifoorumilla pohdittiin seuraavan vuoden tavoitteita. Jekun kohdalta kirjoitin silloin seuraavaa:

"Jekku: En ole vielä päättänyt, että mennäänkö vanhoilla säännöillä TOKO-kokeisiin vai vasta kun säännöt ovat muuttuneet, mutta jossain kohtaa kuitenkin. BH-koe, ehkä, riippuu siitä miten tuo henkinen kehittyminen etenee. Agin kisaaminen aloitetaan ehkä, vielä isoja asioita treenattavana. Jospa se MH sit vuonna 2015"

Nyt voi todeta, että päätös TOKOn suhteen tuli tehtyä aika pian alkuvuodesta ja treenattiin sitten koko vuosi jo uusia sääntöjä silmällä pitäen. Elokuussa käytiin ALO-luokassa ja sieltä saatiin ykkönen. Koska AVOn liikkeet olivat jo pitkällä, niin päätin, että seuraavaksi sitten AVOon. Lähdettiin AVOn kokeeseen aika extempore ja siellä tuli ilmi, että vanhasta ongelmasta ei ole päästy, eli kun houkutus on tarpeeksi kova, niin Jekku ei pysy paikallaolossa. Sillä kertaa Jekku lähti itse kosimaan vieressä istunutta neitikoiraa. Tästä ansaistusti kolmen kuukauden kilpailutauko. Tauon aikana on hinkattua tuota paikalla istumista häirittynä ja treenit ovat sujuneet hyvin, mutta luotto ei ole vielä palannut.

BH-kokeeseen niin ikään extempore henäkuun alussa. Se meni kivasti, vaikka kenraaliharjoitus oli katastrofaalinen. Henkinen kehitys siis jatkoi nousua, eikä Jekulla ole ollut pahempia nuoren uroksen pöljäilyjä.

Agiura aloitettiin syksyllä. Tämä vuosihan alkoi agin suhteen syksyllä alkaneen tauon jatkolla ja agia alettiin treenaamaan vasta huhtikuussa noin puolen vuoden tauon jälkeen. Tauko oli kropan korjaantumisen lisäksi tehnyt hyvää Jekulle muutenkin ja sen jälkeen edistyminen agissa otti harppauksia. Syksyllä päästiin aloittamaan kisaaminen ja nyt viiden kisan jälkeen kasassa on kaksi LUVAa. Nyt Jekku on agista suunnitellulla noin kuukauden tauolla.

MH-kuvauksessa Jekku kävi keväällä, se meni ihan kivasti. Jälkeenpäin ajateltuna vein Jekun siihen ehkä liian pian Liinun poismenon jälkeen. Hiukan Jekku oli vielä herkillä ja reagoi laukauksiin siellä ensimmäistä kertaa elämässään.

Palveluskoiralajit jätettiin pois kesän lopulla sattuneen hyppyesteen kaatumisen jälkeen. Vaikka itselle haku, jälki ja etsintä ovatkin todella mieluisia lajeja, niin en halua riskeerata sillä että Jekku loukkaisi itsensä hypyllä.

Heinäkuun alussa meidän laumaamme muutti Hipsu. Sen kanssa tavoitteena on ollut haun, jäljen ja tottiksen alkeistreenit sekä agilityssa eteneminen. Hipsu on edennyt haussa nopeasti, mikä johtunee pääosin siitä, että sen kanssa ei ole tarvinnut tehdä varsinaisia motivaatiotreenejä ollenkaan. Hipsu rakastaa ihmisiä ja juoksemista, joten kaikki hakutreenit ovat sille ihan parasta. Jälkeä on tehty vain kaksi-kolme kertaa. Se keskittyy yllättävän hyvin siihen nähden miten vilkas se on. Tottiksessa se on tehnyt alkeita. Aksassa Hipsu on edennyt ja siihen on tullut aavistus ohjattavuutta.

Kasvatusrintamalla vuosi ei sujunut suunnitelmien mukaan. Keväällä Aatu ei astunut Ninniä ja kesällä kun suuntasimme Myyn kanssa Saksaan, niin sekin oli hutireissu. Einstein ei kyennyt astumaan normaalisti poikavuosiensa tapaan, lemmenpari ei jäänyt nalkkiin eikä siis pentuja tullut. 

Ensi vuonna tavoitteina ovat:

Jekku: kerätä nollia aksassa, luokasta riippumatta :D TOKOssa toiveissa olisi saada paikallaolot kuntoon siten, että voisimme mennä AVOon ja mahdollisesti myös VOI-luokkaan, jos kaikki menee nappiin.

Hipsu: Hipsu on vielä arvoitus, kun se on ollut meillä vasta viisi kuukautta. Mikäli saamme sen kanssa yhteistyön hyvälle tasolle, niin sen ensimmäiset tavoitteet ovat TOKOn ALO ja BH. Agilityssa sen pitäisi valmistua kisatasolle ensi vuoden aikana. Mikäli päätän aloittaa kisaamisen maxeissa, enkä odota, että se mahdollisesti painuisi ne parit millit kasaan kun ikää tulee lisää, niin sitten se voi tapahtua ensi vuonna.

Molempien kanssa käydään ainakin yhdessä näyttelyssä. Jekun kanssa ehkä käydään paimentamassa, Hipsu jatkaa paimentamista Sannan kanssa.

Kasvatusrintamalla ensi vuonna olisi tarkoituksena yrittää astuttaa Myy uudestaan. Ajankohta tulee olemaan alkusyksy, seuraavaan juoksuun emme yritä, sillä nyt on paljon mudien pentuja tarjolla. Ninnin pentuprojekti siirtyy vielä tai saatan jättää sen myös toteuttamatta, sillä käppänäpentujakin on paljon tarjolla.


Hiukan kutkuttais vaellusjalkaakin ensi vuodelle


Ja töissähän nää on kulkeneet välillä mukana ja varmasti myös ensi vuonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti